Tussen Hemel en Aarde

Tussen Hemel en Aarde is een serie bruggen met als inspiratie het polderlandschap met oneindige vergezichten waar land en lucht samenkomen. De Hollandse lucht is al eeuwen een populaire inspiratiebron voor schilders en andere kunstenaars. Tussen Hemel en Aarde is een ode aan de vergezichten en de kleurenpracht van het platte land.

De drie bruggen verbeelden, in lange gekleurde lijnen, een tijdspanne van zonsopgang tot zonsondergang door middel van kleurschakeringen die variŽren van indigo tot helder geel. Vanuit de entree van de wijk zie je achtereenvolgens, op de eerste brug de zon langzaam opkomen in het oosten, de middelste brug verbeeldt de helderheid van de lucht midden op de dag, terwijl de laatste brug de verscheidenheid aan kleuren laat zien die zo karakteristiek zijn voor de zonsondergang.

Elke brugleuning bestaat uit eenentwintig glasplaten opgebouwd uit drie lagen glas met daartussen horizontale stroken gekleurde folie. Dankzij de gelaagdheid van het glas ontstaat er een dieptewerking tussen de verschillende kleuren folie die nog eens versterkt wordt door de witte stalen dragers. Elke plaat heeft een variŽrend patroon en een afwisselend kleurenpallet. Als de zon op het glas staat, reflecteren de kleuren niet alleen op het wegdek en het water maar ook op de witte stalen dragers.
Ontwerp in opdracht van de Gemeente Drechterland, realisatie 2011.

'Between Heaven and Earth' is a reference to the beautiful skies around Hoogkarspel. The bridge railings capture a timeframe from sunrise to sunset. During the day the sun moves from east to west. The different colours which are displayed during this timeframe are translated into the railings of the bridge.
Design for the municipality of Drechterland, realization 2011.

  • fotografie Ben ter Mull
  • Fotografie Ben ter Mull
  • Fotografie Maura Huig
Fotografie Maura Huig

fotografie Ben ter Mull

© Carmela Bogman - Objects, Products & Spaces - - mail webmaster - Top van de pagina