De poort naar toen

'De poort naar toen' is een schetsontwerp voor oriŽntatiepunten en verblijfsplekken in het speelnatuurgebied Houten. Vanwege de vele archeologische vondsten in het gebied verwijzen de oriŽntatiepunten naar deze verschillende tijdperken. Uitvergroot speelgoed uit o.a. de Romeinse tijd en de middeleeuwen zorgen voor een goede oriŽntatie en een speelse toevoeging. De verblijfselementen zijn gebaseerd op eeuwenoude bikkels. Kleine botjes van dieren die gebruikt werden om werpspelletjes mee te doen. Losjes verspreid over het gebied vormen ze diverse zit en speelmogelijkheden. De houten 'Poort naar toen' is zowel een fysieke ingang als een zichtlijn naar het verderop gelegen fort vechten.
Landschapsontwerp: Sigrun Lobst. In opdracht van de gemeente Houten, 2009.

'The gate to then' is a sketch design for the nature play area in the municipality Houten. Because of the many archaeological findings in this area, the orientation marks refer to these different ages. Enlarged toys from the roman age and the middle ages are a playful addition. The seating elements are based on the centuries old knuckle bones, that were used for casting games. Loosely spread around the area they create different playing and sitting possibilities.The wooden 'Gate to then' is not only a physical entrance to the nature play area but also a viewing point to the nearby Fortress.
Landscape design: Sigrun Lobst. Sketch design by order of municipality Houten, 2009.

  • oriŽntatiepunten totaal
  • oriŽntatiepunt notenmolentje
  • bikkels zitelementen
  • oriŽntatiepunt  trekpaard
  • bikkels zitelementen
  • oriŽntatiepunt  katapult
  • bikkels zitelementen
  • oriŽntatiepunt toegangspoort
oriŽntatiepunt toegangspoort

oriŽntatiepunten totaal

© Carmela Bogman, Kunst en Vormgeving in de openbare ruimte - mail webmaster - Top van de pagina